Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI спільно запускають незвичайний космічний експеримент під назвою DASSAI MOON Project. Вони відправляють до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке, щоб перевірити, чи можна варити цей напій на Місяці у умовах зменшеної гравітації. Установка містить резервуар для ферментації та центрифугу, яка імітує місячну силу тяжіння. Цей експеримент дозволить вивчити, як впливає низька гравітація на процес бродіння саке. Після двотижневого експерименту частину ферментованої рисової маси заморозять і привезуть на Землю, де вона буде перетворена на саке. Один зразок цього саке, що отримає назву “DASSAI MOON – Made in Space”, планують продати за $720 тисяч для збору коштів на розвиток космічних програм Японії. Решта зразків буде збережена для наукових досліджень. Цей експеримент може стати першим кроком у створенні продуктів та напоїв безпосередньо на Місяці, що є важливим для подальших космічних місій та створення постійних баз за межами Землі.
Related
Опублікувати у
Новини України
Обстріл Полтавщини: пошкоджені об’єкти нафтогазової інфраструктури
Автор
admin