У квітні 2025 року в Україні спостерігалася тенденція до здорожчання свинини та борщового набору, водночас ціни на яйця та деякі тепличні овочі знизилися. За даними Українського клубу аграрного бізнесу, ціни на борщ зросли на 19%, а цибулю, буряк, капусту та моркву також подорожчали через скорочення пропозиції. Ціни на м’ясо також зросли, зокрема на свинячий ошийок та яловичину, але здешевшали курячі стегна. Ціни на молочну продукцію залишалися стабільними, але більшість продуктів здорожчали порівняно з попереднім роком. Серед бакалії зросла ціна на соняшникову олію, але знизилися ціни на яйця та салатні овочі. Прогнозується подальше здешевлення огірків та молодої картоплі в наступні тижні.