Україна очікує зниження виробництва пшениці у маркетинговому році 2025-2026 на 1 млн тонн, до 22 млн тонн, згідно з прогнозом Міністерства сільського господарства США. Водночас виробництво сої в Україні підвищено на 1 млн тонн, до 7,6 млн тонн. Прогнозується, що експорт пшениці із України скоротиться до 15,5 млн тонн, а кінцеві запаси зростуть до 1,59 млн тонн. Прогнозується також збільшення виробництва кукурудзи на рівні 30,5 млн тонн та сої на рівні 7,6 млн тонн. Глобальне виробництво пшениці зменшиться на 0,04 млн тонн, а споживання зросте на 0,8 млн тонн. У цілому, прогнозується скорочення світової торгівлі пшеницею та кукурудзою, але збільшення виробництва сої.
Related
Опублікувати у
Новини України
У Кривому Розі чоловік ударив викруткою поліцейського та працівника ТЦК
Автор
admin
Опублікувати у
Новини світу
У Німеччині через посуху зупинив роботу річковий порт на Ельбі
Автор
admin