Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень, який показав, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони виявили, що навіть невелике регулярне вживання цього продукту може підвищити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники вивчали вплив споживання обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і трансжирів на здоров’я мільйонів людей. Виявилося, що найгірші результати були саме у випадку обробленого м’яса. Навіть невелика кількість обробленого м’яса на день може значно збільшити ризики захворювань. Дослідження показало, що науковці радять обмежити споживання таких продуктів у раціоні, оскільки вони можуть призвести до серйозних хронічних хвороб.