Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що їжа з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на роботу мозку. Дослідження показало, що такий раціон активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Причиною цього є знижена здатність мозку засвоювати глюкозу. Виявлено, що пам’ять починає працювати гірше вже через кілька днів споживання такої їжі. Дослідники також показали, що відновлення рівня глюкози у мозку покращує роботу клітин і повертає пам’ять у норму. Вони також виявили, що періодичне голодування після такого харчування може покращити когнітивні функції. Ці відкриття можуть сприяти розробці нових методів профілактики деменції та хвороби Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням і метаболічними розладами.
Related
Опублікувати у
Новини світу
Румунія планує запустити виробництво дронів разом з Україною
Автор
admin